.

FİNANS KARİYER Türkiyede ulusal ve uluslararası alanda geçerliliği olan, iş bulduran sertifikalar ile ilgili bilgilerin bir arada olduğu tek kişisel blogtur. neden ileri düzey lisans?___SORULARI TARTIŞIYORUZ___CMA Sertifikası___SPK genel bilgi

18 Ekim 2012 Perşembe

Öğrencilere Ücretsiz Sermaye Piyasaları Eğitimi

Aracı kuruluşlar Birliği (TSPAKB) sık sık sermaye piyasasına yönelik eğitimler veriyor. Bu eğitimlerin bir kısmı üniversite öğrencileri için ücretsiz. Bu bilgiler özellikle İstanbuldaki öğrenci arkadaşların çok işine yarayabilir.İlgili duyuruya şu linkten ulaşabilirsiniz. Eğitimleri ise şu linkten takip edebilirsiniz.

8 Ekim 2012 Pazartesi

BİLİRKİŞİLİK - 2013

Mahkemelerde hakimler detaylı bilgiye sahip olmadıkları alanlarda bilirkişilerden yararlanıyor. Örneğin bir hakim kendisine gelen bir iş davasında kıdem tazminatı ve kesintilerinin hesaplanmasında bir avukat veya mali müşavirden hizmet alabilir. Burada ilgili kişi formatı belirli bir bilirkişi raporu hazırlar ve mahkemeye sunar. Hazırladığı rapor başına da önceden tarifesi belirlenmiş bir ücret alır. Ülkemizde özellikle mali konularda mali müşavir bankacılık vs dallarındaki kişiler bilirkişilik yapmaktadır. Onun dışında yabancı dil öğretmenleri de tercüme alanında bilirkişi raporları düzenleyebilir. Hatta bir çilingir bile bir ceza (hırsızlık) davasında bilirkişi sıfatıyla görüşünü bildirebilir. Öncelikli şart 3 yıllık deneyimdir. İlgili alanda 3 yıl deneyim sahibi olduğunu ispatlayabilen kişiler her yıl Ekim ayında bulunduğu bölge mahkemelerinin ilanlarına başvurur ve gerekli belgeleri tamamladıktan sonra listeye alınarak yemin eder. Bundan sonra iş hakimin kendisini bilirkişi olarak atamasıdır, karar hakimin olduğu için özellikle genç arkadaşların hakimlerin kapılarını çalıp bir fırsat istemeleri iyi olur.

2013 yılı için Ankara bölgesi bilirkişilik ilanı aşağıdadır. Siz de bulunduğunuz bölgenin adliyesinin internet sitesine bakabilirsiniz.