.

FİNANS KARİYER Türkiyede ulusal ve uluslararası alanda geçerliliği olan, iş bulduran sertifikalar ile ilgili bilgilerin bir arada olduğu tek kişisel blogtur. neden ileri düzey lisans?___SORULARI TARTIŞIYORUZ___CMA Sertifikası___SPK genel bilgi

10 Ağustos 2009 Pazartesi

GENEL BİLGİ (SPK)

hep ayrıntılı bilgiler verdik ama genel anlamda spk sınavı hakkında bilinmeyen bir çok şey var,

özetleyecek olursak;

SPK Lisanslama sınavları yılda üç kez, Ocak Mayıs ve Eylül aylarında yapılır.
(aylar sonra gelen düzeltme: artık bu kadar düzenli değil, sınavı aracı kurumlar birliği kafasına esince yapıyor)

Başvurular her sınavdan yaklaşık 2 ay önce SPK sitesinde duyurularak başlar.

Şu an lisans sınavı için ücret 125 TL dir.

Sınavlar test usulü yapılır. 25er soru 4er şık.

Her lisans sınavı birkaç dersten oluşur. Girdiğiniz sınavda bunlardan bazılarını verirseniz, bir sonraki sınavda sadece kalanlardan sınava girersiniz. (2 yılda tüm dersleri veremezseniz verdiğiniz derslerin yenileme eğitimine katılırsınız(1günlük eğitim) , eğer 4 yılda tüm dersleri veremezseniz verdiğiniz dersler de sıfırlanır ve baştan başlarsınız. 4 yılda veremiyorsanız zaten bir daha girmeyin, bu boyutta bir zorluğu yok çünkü.

Her dersten en az 60 alacaksınız, ortalamanız ise 70 olacak.

Sınavlar Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, İstanbul, İzmir, Kayseri ve Samsun illerinde düzenlenecektir.

Ayrıntılı bilgi için klavuz okunmalıdır.

2 yorum:

ozan dedi ki...

iyi akşamlar,

bir aracı kurumda müfettiş olarak çalışmakta olan bir arkadaşımın söylediğine göre spk , lisanslama sınavları için kapsamlı bir yapılandırma süreci yürütmekteymiş ve çalışmanın sonuçlarını kamuoyuyla yakında paylaşacakmış. bunun üzerine spk yı aradım bugün, ancak detaylara hiç bir şekilde cevap alamadım..'evet, çalışmamız var, ocak dönemi kayıt tarihinin açıklanmasıyla duyurulacak' dedi yatkili. başka da bir şey söylemedi.

sınavların zorluğundan yakınan binlerce kişiyi, lisans alamayan çalışanları, zamanını ve parasını bu işe vererek lisansları almış, fark yaratmaya çalışmış insanların hepsini aynı anda memnun etmek çok zor. umarım bulunan yol bu lisansları ayağa düşürmeyecek bir yoldur ve emeklerimiz boşa gitmez.

tebliğde yapılacak değişiklikler şekil itibariyle sınav merkezlerinin sayısının arttırılması veya dönem sayısının çoğaltılması olabilir kanımca. ancak ben daha çok lisansların uygulama alanları ve geçiş dönemine ilişkin değişikliklerin olacağını sanmaktayım, çünkü sorunun kaynağını lisanssız çalışan elemanlar teşkil etmekte, daha doğrusu yıllarca bu lisansı almayı başaramayanlar..

özkan bey, siz de bildiğim kadarıyla ankarada çalışıyorsunuz. çevrenizde bu konu dillenmeye başlamışsa detayları ve beklentilerinizi bizlerle paylaşırsanız sevinirim. ne gibi değişiklikler olabilir, tebliğde belirtilen husular nelerdir gibi..

teşekkürler.

Özkan D. dedi ki...

ozan teşekkürler.
yorumunu siteye yazı olarak ekledim.