.

FİNANS KARİYER Türkiyede ulusal ve uluslararası alanda geçerliliği olan, iş bulduran sertifikalar ile ilgili bilgilerin bir arada olduğu tek kişisel blogtur. neden ileri düzey lisans?___SORULARI TARTIŞIYORUZ___CMA Sertifikası___SPK genel bilgi

29 Haziran 2010 Salı

CMA CPA CFA ve CIA sertifika sahipleri

Arkadaşlar,
Okan Üniversitesi ile beraber sertifikasyon programları başlatmayı planlıyoruz.

CMA – Certified Management Accountant,
CPA – Certified Public Accountant,
CFA – Chartered Financial Analyst,
CIA – Certified Internal Auditor.

bu sertifikalara sahip olanlarla iletişime geçmek istiyoruz. konu ile ilgililenebilecek kişilerin bilgilerini, aşağıdaki mail adresine iletebilir misiniz?
yusufsahin@yahoo.com

yusuf şahin
smmm, cma

8 yorum:

FERHAN ÖNER dedi ki...

Bence çok güzel olur, bu tarz eğitim alabileceğimiz yerler daha çok yaygınlaşsa daha da iyi olur.sonuçta bir yerlere gelmemiz ve daha başarılı olmamız için bu belgeler şart.FERHAN ÖNER-SMMM Stajeri

Onur dedi ki...

Yusuf Bey, bahsettiğiniz kurs çalışmalarında son durum nedir? Örneğin CMA kursu açılacak mı Okan Üniversitesi işbirliği ile?

owner dedi ki...

Onur günaydın,
Okan Üniversitesi ile berbaer yürüteceğimiz program kaldı. olmayacak.
CMA ile ilgili olarak CMATurk kurs düzenliyor. bu kurslara katılabilirsin.
CIA ile ilgili olarak TIDE zaman zaman kurslar düzenliyor, TIDE'nin sayfasından kontrol etmem gerekir.
CFA ve CPA için bildiğim kadarı ile bir kurs yok.

yusuf

Onur dedi ki...

yusuf bey, cmaturk kursunun bedeli şu an 7.613 TL'ye geliyor, sınava giriş bedeli ise 517 TL, yani kurs bedeli yaklaşık 15 sınavın bedeli kadar. Kursun ücretinin bu kadar yüksek olmasının sebebi nedir? Kursa gitmeden sınavı geçmek çok zor olduğundan mı, yoksa kursa gidenlere verilen soru bankalarında gerçekte çıkabilecek tüm soruları zaten kitapta anlatılıp derste üzerinden geçildiği için sınavı verememe gibi bir olasılığın çok düşük olmasından mıdır? Bir de şunu merak ediyorum, kursa gelenlerin ücretlerini genelde bağlı oldukları firmalar mı karşılıyor? Kursa masrafını kendi karşılayanlar var mıdır? Kursta dağıtılan soru bankaları ile Gleim'ın soru bankası cd'sindeki sorular farklı mıdır? (yani kursta ekstra sorular mı çözülmektedir?)

owner dedi ki...

Onur merhaba,
- kurs ücretinin yüksek olmasının sebebi, konu hakkında profesyonellerin yaklaşık 80-100 arasında özel ders vermesi + kursun görüldüğü otelin maliyeti + kurs materyalleri vs.
- kursta sadece konular üzerinden geçilmekte olup kısa MBA programı olarak düşünebilirsin.
- kursta Gleim ve IMA'nın sorularının üzerinden geçilmektedir.
- kursa gelenlerin büyük kısmının ücretleri şirketler tarafından karşılanmaktadır (eğitim bütçesi vs.).
- kursa gitmeden de sınava hazırlanabilirsin. kursa gitmenin bir avantajı formal bir yapısı olup belli saatlerdeki programa uyum zorunluluğu vardır. eğer kendi kendine disiplinli bir şekilde çalışabilrsen de başarı olabilirsin. bu biraz da eve koşubandı alıp sadece ilk ay kullanmaya benziyor. spor salona yazılırsan daha motive olursun :)

yusuf

Adsız dedi ki...

Merhaba,

Egitim setlerini, hazırlık materyallerini herhangi bir kursa katılmadan temin edebilir miyiz?

Olcay dedi ki...

Merhaba,
Öncelikle şunu belirteyim, CMA içerik olarak çok güzel ve kaliteli bir profesyonel sertifikadır. CMA sınavlarına hazırlanırken dünya çapında kabul edilen seviyede ve İngilizce olarak ekonomi, finans, muhasebe ve işletme yönetimi bilgilerine sahip olursunuz.
Sınavlar oldukça ölçücüdür ve bilgiye dayalıdır. Sınavlara hazırlanmak için kursa gitmeye gerek yok ve bu biraz da size bağlı. Ben Istanbul Üniversitesi, İktisat Fakültesi mezunuyum, CMA'ya 2008 başında hazırlanmaya başladım ve 2010 yılında sınavları geçerek CMA belgesini aldım. Hazırlanırken IMA'nin online hazırlık programını, Hock adlı firmanın ses kasetlerini, bazı kitapları ve Flash card da denilen küçük boyutlu bilgi kartlarını kullandım.

Selamlar...

Olcay

Not: Daha fazla bilgi edinmek isterseniz bana email adresimden ulaşabilirsiniz...
Eposta: olcayh@hotmail.com

Olcay dedi ki...

Ayrıca egitim materyallerini herhangi bir kursa gitmeden temin edebilirsiniz. Pek çok internet sitesi bunların satışını yapmaktadır. www.imanet.org, www.hockinternational.com, www.flashcardsecrets.com/cma/,www.amazon.com siteleri bunlardan bazilaridir...
Selamlar...

Olcay