.

FİNANS KARİYER Türkiyede ulusal ve uluslararası alanda geçerliliği olan, iş bulduran sertifikalar ile ilgili bilgilerin bir arada olduğu tek kişisel blogtur. neden ileri düzey lisans?___SORULARI TARTIŞIYORUZ___CMA Sertifikası___SPK genel bilgi

6 Temmuz 2012 Cuma

2012 SPK Lisanslama Sınavları

SPK Lisanslama sınavlarını önceden Anadolu Üniversitesi yapıyordu.
O zamanlar çok düzenliydi sınav süreci. Sınav zamanları kanunda yazdığı gibi işliyor ne zaman sınav yapılacağı aylar öncesinden biliniyordu. Bu iş sonra aracı kurumlar birliğine devredildi ve suyu çıktı. Yılda üç kez yapılması gereken sınavlar iki kez zor yapıldı, sınava az bir süre kalana kadar hiçbirşey duyrulmadı. Lisansı olmadan çalışan ve işten çıkarılma tehlikesi yaşayan birçok kişi diken üstünde oturdu.
Son olarak sınav, lisanslama, lisans yenileme vs tüm işler "Sermaye Piyasası Lisanslama Sicil ve Eğitim A.Ş adı altında bir şirket açılarak buraya devredildi.
Artık bu tip konular için ziyaret etmeniz gereken site http://www.spl.com.tr/ dir.

2012 yılında yapılacak sınavlar duyuruldu.

Lisanslama sınavları 01-02 Eylül 2012 tarihlerinde yapılacaktır. 2012 yılı içerisinde 01-02 Eylül ve 15-16 Aralık tarihlerinde iki adet lisanslama sınavı yapılacaktır. Eylül dönemi lisanslama sınavı başvuruları 09-22 Temmuz 2012 tarihleri arasında http://basvurular.meb.gov.tr/spl adresi üzerinden elektronik ortamda alınacaktır.
Sınavlar ile ilgili tüm bilgi ve sınav kurallarını içeren sınav kılavuzu ile oturum tablosu, duyuru ve açıklamalar 09 Temmuz 2012 tarihinde bu bölümden ilan edilecektir.

3 yorum:

thinkpink dedi ki...

15 aralıktaki temel düzey lisanslama sınavına girdim. Ancak sadece 3 modülden başarılı olabildim. Hiç çalışmadan bu kadar oldu. Şimdi önümüzdeki sınavda sadece başarısız olduğum modüllerden mi gireceğim? Böyle bir imkanım var mı? Bir de başarılı sayıldığım modüllerden aldığım puanlar ne kadar süre geçerli olacak? Biraz bilgi verebilir misiniz?

Özkan D. dedi ki...

sadece geçemediğiniz derslerden sınava gireceksiniz. geçtiğiniz dersler 4 yıl geçerliliğini koruyacak

Jupiter dedi ki...

Bu genel halk için bir duyuru, ilgileniyoruz
Böbrekleri satın almak ve farklı böbrek bağışçılarıyla birlikte çalışabilmek
Hastalarımız, böbrek satmakla ilgileniyorsanız, lütfen bizimle iletişime geçin.
hastamıza böbrek bağışında bulunup bulunmadığınızı onaylayabiliriz ve
her bağışçıyı büyük ödüller bekliyor.
E-postamızda bize ulaşın: jupitermedicalcentreinc@gmail.com
veya whatsapp konusunda bizimle iletişime geçin:
+1(515)293-5520