.

FİNANS KARİYER Türkiyede ulusal ve uluslararası alanda geçerliliği olan, iş bulduran sertifikalar ile ilgili bilgilerin bir arada olduğu tek kişisel blogtur. neden ileri düzey lisans?___SORULARI TARTIŞIYORUZ___CMA Sertifikası___SPK genel bilgi

5 Nisan 2010 Pazartesi

SPK LİSANSLARI vs ULUSLARARASI LİSANSLAR

SPK Lisanslama sürecine ilişkin eleştirilerden biri de bu lisansların uluslararası geçerliliği olan sertifikalar gibi "kaliteyi muhafaza" gibi bir kaygısının olmadığı.
SPK lisansı aldığınız zaman, lisans gerektiren bir işte çalışıyorsanız 4, çalışmıyorsanız 2 yılda bir yenileme eğitimine katılabilirsiniz. Bu ilk bakışta iyi niyetli bir yaklaşım. Ancak yapılan yenileme eğitimleri belli bir paranın yatırıldığı ve lüks bir otelde slayt gösterimi şeklinde eğitim verildiği bir günlük iş. sınav vs. yok.
Şimdi ben 2007 de ileri düzey lisans aldım, yaptığım iş doğrudan ileri düzey lisans faaliyetlerini gerekli kılmadığından sınavı geçerken bildiğim ama şu an unuttuğum onlarca şey var.
yenileme eğitiminde bunlar bana hatırlatılacak mı bir günde? değil tabi ki.
oysa yılda bir gün olmasından ziyade yılın tamamında benim bunları unutup unutmadığım ölçülebilir.

Geçenlerde blogumuzun takipçilerinden Cem, CFA lisanslarını örnek vererek bizde neden böyle kaliteli olamıyor sınavlar yazmıştı bir yorumunda.
Yusuf Bey ise bir yazısında CMA sınavlarında başarılı olan birinin her yıl CPE puanları toplaması gerektiğini yazmıştı. eklediği dökümana bakarsanız, bu lisansı alan kişilerin yıl içinde mutlaka bir üniversite semineri, etkinlik vs katılarak puan toplaması şart koşulmuştu. (yusuf bey türkiyede CPE puanı toplayabilmek için neler planladığınızı bizimle paylaşırsanız seviniriz, malum siz artık bir CMA sınız: )

-not:
amacımız sınav ve sonrası zorlaştırılsın değil, kimse de yanlış anlamasın.
Bu lisansı almak ve bu alanlarda çalışmak isteyen insanlar eminim süreç zorlaşsa da bundan vazgeçmeyecek, ama lisansı aldıklarında cok daha kaliteli bir lisans sonrası sürecin kendilerini beklediğinden emin olacak. düşüncelerim budur.

Hiç yorum yok: