.

FİNANS KARİYER Türkiyede ulusal ve uluslararası alanda geçerliliği olan, iş bulduran sertifikalar ile ilgili bilgilerin bir arada olduğu tek kişisel blogtur. neden ileri düzey lisans?___SORULARI TARTIŞIYORUZ___CMA Sertifikası___SPK genel bilgi

19 Ocak 2010 Salı

SAP Programı Bilmenin Faydaları


mali işler alanında özellikle deneyimli olarak bir işe başvurduğunuz durumlarda sizden hangi muhasebe/finans programını kullandığınızı söylemenizi isterler.. şu an en çok bilinen programlar, logo, netsis vs..
ama kurumsal şirketlerde bir pozisyona başvurduğunuzda aranan niteliklerde SAP bilen yazar. peki nedir bu SAP ?


SAP(Systems Analysis and Program Development), merkezi Walldorf, Almanya'da bulunan, Avrupa'nın en büyük yazılım şirketidir. dünyanın en büyük ERP yazılım firmasıdır. Bu şirket tarafından çeşitli ürünler geliştirilmiştir. Şirketin ana ürünü SAP R/3' tür. Şirket tarafından geliştirilen diğer ürünler APO (Advanced Planner and Optimizer), BW (Business Information Warehouse), CRM (Customer Relationship Management), SRM (Supplier Relationship Management) olarak özetlenebilir.

ülkemizde benim bildiğim kadarıyla sabancı grubu, yaşar grubu, coca,cola, rönesans inş., p&g, siemens, zorlu gibi dev şirketler bunu kullanıyor. genelde bu şirketler çalışanlarına yönelik eğitim verse ve bu tip programlar en iyi iş başında öğrenilse de, boş vakti ve fırsatı olanlar bunun eğitimini alabilir. türkiyede bu konuda bilgeadam kurumu yetkili.. eğitim sonunda SAP tarafından sertifika verilir.

11 yorum:

Onur dedi ki...

bildiğim kadarıyla bilge adam SAP eğitimini logo muhasebe programını da içerecek şekilde 300 saatlik bir paket program dahilinde veriyor. Peki, örneğin SAP'nin sadece FI ve CO modüllerinin eğitimini alabileceğimiz güvenilir ve başarılı bir kurs/kurum biliyor musun?

Özkan D. dedi ki...

SAP konusunda tek yetkilinin Bilge adam olduğu yazıyor sitelerinde onur.

Unknown dedi ki...

sap programı eğitimi hakında eğitim veren 2 yer var ,bilge adam ve medya soft ama iki eğitim merkezide farklı eğitimileri var,bu konuda özkan beyden yardım bekliyorum ,teşekürler

EMRE dedi ki...

SAP

Özkan Bey Merhaba :Ben matemaik mezunuyum ve finans üzerine tezli yüksek lisans yaptım 2,5 yıl kadarözel bir şirkette bütçe planlama sorumlusu olarak çalıştım.2 yıl gibi aradan sonra şimdi tekrardan özel bir şirketin finans departmanında çalışıyorum.Sap eğitimi almak istiyorum.ankarada yaşadığımdan dolayı kursu sadece bilge adam veriyor oda çok pahalı 300 saat (100 saat logo go,100 saat logo tıger 2 ve 50 saat sap )bunada 3.500 tl istiyorlar.Acaba başka ne yapabilirim aklıma tek gelen sap kullanan şirketlere gidip program öğrenmek adına haftasonları ücretsiz işlerini yapmak.Panik içindeyim onun için yardımlarınızı bekliyorum.Finans departmanında kendimi geliştirmek isityorum.Öneri ve bilgilerinizi bekliyorum..

Adsız dedi ki...

SAP (Systems, Applications and Products in Data Processing) olması gerekir ! Dİkkat çok dikkat

Özkan D. dedi ki...

bunda dayanağınız nedir tam bilmiyorum çünkü SAP resmi sitesinde de ingilizcesi tam yazmaz,
orjinali Almancadır çünkü "Systeme, Anwendung und Produkte"
Alman kökenli bir firmadır malum.

Veysi Yigit dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

merhaba adım derya desa fırmasında yonetıcı olarak calısıyorum bır hafta oldu bu program yuklenelı ama cok karısık magazalar olarak cok zorlanıyoruz ıslemlerımızı tam olarak halledemıyoruz.boyle bır programın fırmalarda duzene gırmesı ne kadar surer.tesekkurler.

mehmet mein dedi ki...

MEHMET EMİN,
merhabalar.firmamızda daha önceden MYS(malzeme yönetim sistemi)programı kullanılmakdaydı.daha sonra SAP dedikleri programı geitdiler.ilk başlarda herkes bocaladı ama şuan itibari ile düzen yerine oturdu.şirketin a-z ye bütün işlerini SAP üzerinden halledebiliyoruz.
hammadde siparişinden yaptığınız malın ithalatına kadar herşeyi yapıp takip etmek bir tuşa basmak kadar zamanınızı alıyor.

SAP bence bir numara...

Unknown dedi ki...

Size Ficosoft Akademi firmasını (http://www.ficosoft.com) şiddetle öneririm. Eğitmenler hümanist yaklaşıyor ve çoğu konuda yardımcı oluyorlar, ayrıca ilgililer. Online-eğitim ve SAP oturumu tanımlayıp, Log-on erişimi sağlama gibi olanakları var. Eğitmenler sektörün içinde danışmanlar ve derinlemesine anlatıyorlar, bildiklerini öğrencilerden kaçırmıyorlar. Ayrıca uygulama yoluyla ve deneme-yanılma yöntemiyle iyice pekiştiriyorsun. Kısacası çok memnunum ve memnun kalacağınıza inanıyorum.

eylül dedi ki...

merhabalar,
ben otelcilik sektöründe muhasebe departmanında çalışıyordum şimdi sektör değişikliği yapmak zorunda kaldım ve çoğu firma SAP FI programını istiyor kursa gitmekle gitmemek arasında kaldım özel kurstan aldığımız sertifikalar geçerli oluyor mu aldığımız eğitim için?