.

FİNANS KARİYER Türkiyede ulusal ve uluslararası alanda geçerliliği olan, iş bulduran sertifikalar ile ilgili bilgilerin bir arada olduğu tek kişisel blogtur. neden ileri düzey lisans?___SORULARI TARTIŞIYORUZ___CMA Sertifikası___SPK genel bilgi

30 Temmuz 2010 Cuma

SPK Lisanslama Sınavları Neden Yapılmıyor Olabilir?

SPK 'nın kararlarına göre, 2010 yılı Lisanssız çalışanların lisans alabilmek için son şansları. Daha önce 4-5 kez süre uzatıldı, yani SPK dedi ki, bu yıl lisans alamayanlar seneye çalışamayacak, devamında ise kurul kendi kanunun arkasında durmak yerine lisansı alamayanlar çok olduğu için süreyi uzatıp durdu. En son 2010 son dendi. örneğin 2011 yılında 2010 mali tablolarını denetleyen bir denetçide SP Bağımsız Denetim Lisansı yoksa çalışamayacak.
Amaaa.
Lisans aracı kurumlar birliğine geçtikten sonra işin suyu çıktı. Lisanslama ile ilgili yasa gereği yılda 3 kez sınav yapılması gerektiği halde, TSPAKB sadece ocak sınavını mart ayında yaptı, ondan sonra mayıs ayında yapması gereken sınavı yapmadığı gibi, internet sitesine bu kadar insanı ilgilendiren bir konuda bir paragraf açıklama dahi koymuyor.
peki ne olacak, olacak şey şu, SPK seneye lisansı olmayanlar çalışamaz diyecek, onlar da "sınav yaptınız mı ki lisans alalım" diyecekler. SPK da süreyi tekrar uzatacak. bunun sonu yok, lisans alıp dersine çalışan bunu başaranlar işsiz gezmeye devam ededursun, lisanssız kişiler işlerine devam edecekler.
daha önce demiştik hatırlıyor musunuz? BU ÜLKEDE ZOR diye...

1 yorum:

sezen asiltürk dedi ki...

Türk Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşlar Birliği senede 3 kez yapılma şartı olan lisanslama sınavlarını yıl içinde istediği zaman yapmakta serbesttir.Burda önemli olan nokta sınavın,sınav tarihinden en az 2 ay önce duyurulmasıdır.Ocak ayında yapılması beklenen sınavın Mart ayında yapılmış olması da sınav sorularını hazırlayan kurumun Anadolu Üniversitesi olarak değişmiş olması olabilir.