.

FİNANS KARİYER Türkiyede ulusal ve uluslararası alanda geçerliliği olan, iş bulduran sertifikalar ile ilgili bilgilerin bir arada olduğu tek kişisel blogtur. neden ileri düzey lisans?___SORULARI TARTIŞIYORUZ___CMA Sertifikası___SPK genel bilgi

12 Ekim 2009 Pazartesi

BU ÜLKEDE ZOR..

SPK halihazırda çalışanlar için lisans alma süresini yine yine yine uzattı.
mevcut calısanlar 2010 EYlül sınavına kadar lisansını almak kaydıyla işe devam edecek.
Oysa lisansını alan onca işsiz insan var, başka bir yazımda da belirttiğim gibi, devletimiz sağolsun çalışan ile yatan arasındaki farkı yatan lehine devamlı kapatır.
tebliği okuyun; http://www.alomaliye.com/2009/spk_viii_62.htm

Bağımsız denetim lisansı ile ilgili olarak ise şu link iyi okunmalı.
http://www.spk.gov.tr/indexpage.aspx?pageid=551

7 yorum:

Adsız dedi ki...

slm; bu durumda spk denetim lisansı olmayan denetçi kalmayacağından; bu belgeyi almak "gerek şart" hükmünde artık. talebin çok fazla artacağı mutlak olduğuna göre, sınavın zorluk derecesinin de buna paralel artacağını düşünmek doğru mu acaba?
Elif

Özkan D. dedi ki...

Haklısın Elif,
tabi devamlı ertelemelerle bi sisteme oturacağı yok bu işlerin.
bazen daha cesur adımlar atılmalı, SPK bu lisansın gerekli olduğunu düşünüyorsa kararının arkasında durmalı, yıllardır o kadar ertelediler ki, insanlar ne de olsa erelenir diye lisans almıyor.
sınavın zorluğu gün geçtikçe artmakta zaten, ileride daha artması muhtemel;
şu yazımda belirttiğim gibi

Adsız dedi ki...

ve ayrıca çok çok haklısın;geçis süreci adı altında, belgeyi alanlar hiçe sayılıyor..o zaman insanlar neden bir an önce belge sahibi olmak için çaba sarfediyor, bu kişilerin denetim firmalarına direkt alınması gerekirken, belgesiz olanlar onların yerinde deneyim kazanmaya devam ediyor.

ozan dedi ki...

Selamlar. spk sonuçları açıklayalı bir haftayı geçti ancak hala sınav istatistiklerini yayınlamadılar.

bürokrasisine kurban oldugumun memleketinde muhtemelen bir imza için bekletiliyordur o açıklama.

diğer yandan tebliğde belirtilen sürenin bir sene daha uzatılması lisanslı işsiz gençlere atılan bir kazıktır. 5 yılda bu lisansı almaya tenezzül etmeyen kafalar bu bir yılda bunu başaramazlar.

spk nın bu dönem sorularının kolay olduğu çıkarımını yapan bir çok kişi var etrafımda. bugüne kadar spk yı aradığımıza bizlere verilen cevap olan '..geçmiş soruları yayınlıyoruz, seçici sorular sormalıyız, kılavuzların dışından da soracağız..' türünden cevapların meali olan 'sınav zorlaşacak' uyarısı bence hala geçerlidir. muhtemelen bu dönem ,sınava girilen zamanda, tebliğde belirtilen son dönem oldugu için zor olmayan sorular sorulmuş olabilir. spk ın bu lisansı herkes alsın istemini de inandırıcı bulmuyorum. öyle olsaydı spk sınavı BES gibi ayda 2 kez yapılırdı..

sonuç olarak bence bu sınavlar her dönem daha da zorlaşacak. sektör için gerçekten seçici bir kriter olan bu lisanslar daha da kıymetlenecek.

Özkan D. dedi ki...

OZAN COK DOĞRU TESBİTLERİN,
SPK BU TİP GECİKMELER YAŞATMAZDI BİLGİLENDİRME KONULARNI, İSTATİSTİKLERİ HALA YAYINLAMADILAR.

LİSANSSIZ ÇALIŞANLAR KONUSUNDA DA COK DOĞRU SÖYLÜYOSUN, MAALESEF HEP BÖYLE YÜRÜYO BU İŞLER. SENEYE DE ERTELENECEĞİNE EMİNİM.

ozan dedi ki...

selamlar,

spk da bir işler dönüyor ama ne,anlamadım!

sınav soruları internete her zamankinden geç,son gün saat 17.00 da eklendi.

sınava ilişkin istatistikler,sınav sonuçlarının açıklanmasına müteakip en geç iki günde açıklanırdı, aradan 15 gün geçti, hala ses soluk yok!

önceki dönemlerde sınav sonuç belgesinde bir sonraki dönemin kayıt tarihleri yazardı. bu dönem yazmıyor!!

ve bilindiği üzre geçiş süreci bir yıl daha uzatıldı!

binbir zorlukla lisanslardan edinmiş sayısız kişiden biriyim. bu lisansın ayağa düşmesinden korkuyorum.

emeklerin boşa gitmesi hoş olmaz.

Adsız dedi ki...

ilker;
üfff ileri düzey lisans var master var iş yok.yine uzatıldı yani bu süre öylemi.sözde yaptırımlar başlicaktı.lisansın dan bi değeri yok artık