.

FİNANS KARİYER Türkiyede ulusal ve uluslararası alanda geçerliliği olan, iş bulduran sertifikalar ile ilgili bilgilerin bir arada olduğu tek kişisel blogtur. neden ileri düzey lisans?___SORULARI TARTIŞIYORUZ___CMA Sertifikası___SPK genel bilgi

5 Ağustos 2010 Perşembe

YATIRIMCI İLİŞKİLERİ YÖNETİCİSİ NEDİR? NE İŞ YAPAR?

Yatırımcı İlişkileri Yöneticiliği son zamanlarda sermaye piyasalarında faaliyet gösteren firmalarda gözde iş pozisyonlarından. Kurumsal yönetim ilkelerine uyum gereği, halka açık her şirkette böyle bir yönetici olması gerekiyor, bu kişilerin ileri düzey lisansa bazı durumlarda da ilave olarak kurumsal yönetim derecelendirme lisansına sahip olmaları gerekiyor. (bknz: neden ileri düzey lisans)
okuyucularımız da sık sık bu birim hakkında bilgi talep ediyorlar.
yatırımcı ilişkileri bölümü, şeffaflık ilkesi gereği yatırımcılara bilgiler sunar, mevcut yada potansiyel yatırımcılar haklı olarak şirket hakkında her detayı öğrenmek ister, bu birimde kamuyu bilgilendirme görevini icra eder, ama yaptıkları iş şirketin gizli bilgilerini vermek, ya da "hisse senedimizi alın-satın" şeklinde tavsiye vermek kesinlikle değildir. yatırım yapmak istediğini bir şirketin karlılığı, geleceğe yönelik projeleri riskleri konusunda siz de istediğiniz halka açık şirketten gerekli bilgiyi talep edebilirsiniz.
Türkiye de yatırımcı ilişkileri bölümünde çalışanların bir derneği var: TÜYİD. buradan her türlü bilgiyi alabilirsiniz,
ayrıca TSPAKB veTÜYİD sertifikasyon eğitimi düzenliyorlar. bu eğitim sonunda alacağınız sertifikada bu alanda öne geçmenizi sağlayabilir. detay burada. bedavadan kurs reklamı yaptık, TSPAKB bize yardım etsin :=)

Hiç yorum yok: