.

FİNANS KARİYER Türkiyede ulusal ve uluslararası alanda geçerliliği olan, iş bulduran sertifikalar ile ilgili bilgilerin bir arada olduğu tek kişisel blogtur. neden ileri düzey lisans?___SORULARI TARTIŞIYORUZ___CMA Sertifikası___SPK genel bilgi

14 Temmuz 2009 Salı

spk lisanslama sıkça sorulan sorular (alıntıdır)

bu yazının yorum kısmına sıkca sorulan soruları ekledim

kaynak

yenibirkariyer.com

NOT: BANA SORACAĞINIZ SORULARI BU YAZININ SONUNA EKLEDİĞİNİZ İÇİN BU YAZIYI YORUMA KAPADIM, ÇÜNKÜ SORULARI ŞU YAZIMIZDA TOPLUYORUZ.

13 yorum:

Özkan D. dedi ki...

Lisanslamaya İlişkin Sıkça Sorulan Sorular Ve Yanıtları

Soru 1 : SPK tarafından düzenlenen lisanslama sınavlarına katılmak istiyorum. Başvuruda istenecek belgelere, başvuru prosedürüne, adaylarda aranacak niteliklere ve sınavlara ilişkin ayrıntılı bilgilere nasıl ulaşabilirim?

Yanıt 1: Kurulca yapılmakta olan lisanslama sınavlarına ilişkin sorularınızın yanıtlarına SPK'nın internet sayfasının “Lisanslama Sınavları” bölümünde yer alan “Sınav Kılavuzu”ndan ve duyuruldan ulaşabilirsiniz.

Soru 2: Lisanslama sınavları yılda kaç kez yapılmaktadır? Sınav tarihlerini nereden öğrenebilirim?

Yanıt 2: Aksi kararlaştırılmadıkça lisanslama sınavları her yılın Ocak, Mayıs ve Eylül aylarında olmak üzere yılda 3 kez yapılmaktadır. Sınav ilanları günlük gazetelerde ve internet sayfasında yer almaktadır.

Soru 3: Lisanslama sınavlarına başvurular ne zaman ve nereden yapılmaktadır?

Yanıt 3: Lisanslama sınavları başvuruları sınav tarihlerinden yaklaşık olarak 2,5 – 3 ay önce Kurul'un internet adresinden de ulaşabileceğiniz http://spk.anadolu.edu.tr internet adresi üzerinden yapılmaktadır.

Soru 4: Lisanslama sınavları hangi illerde yapılmaktadır?

Yanıt 4: Lisanslama sınavları Ankara, İstanbul, İzmir, Adana ve Antalya'da yapılmaktadır.
Soru 5: Sermaye Piyasası Faaliyetleri İleri Düzey Sınavına girebilmek için Sermaye Piyasası Faaliyetleri Temel Düzey Sınavına girme zorunluluğu var mıdır?

Yanıt 5: Böyle bir zorunluluk bulunmamaktadır. İleri Düzey Lisansına sahip olanlar, Temel Düzey Lisansı kapsamına giren görev alanlarında faaliyet gösterebilirler ve Takas ve Operasyon Sorumlusu olarak çalışabilirler.

Soru 6: Lisanslama sınavlarında başarılı olanlar lisans belgelerini nereden ve hangi belgelerle alacaklardır?

Yanıt 6: Sınavlarda başarılı olanlar lisans belgelerini Türkiye Sermaye Piyasaları Aracı Kuruluşları Birliği'nden alabileceklerdir. Lisans belgesi alınması aşamasında aranılan belgelere http://www.tspakb.org.tr internet adresinden ulaşılabilir.

Soru 7: Takas ve Operasyon Sorumlusu Lisansına sahip olabilmem için hangi sınava girmem gerekmektedir ve başarılı sayılmam için kaç puan almalıyım?

Yanıt 7: Takas ve Operasyon Sorumlusu Lisansına sahip olabilmek için Sermaye Piyasası Faaliyetleri Temel Düzey Sınavının sadece “Takas ve Operasyon İşlemleri” başlıklı modülünden sınava girmeniz gerekmektedir. Başarılı sayılmanız için bu modülden en az 70 almanız zorunludur. Aynı modülden 60 ve üzerinde not alan adayların Sermaye Piyasası Faaliyetleri Temel Düzey Sınavının tamamına devam etmek istemeleri halinde bu modülden aldıkları notlar Sermaye Piyasası Faaliyetleri Temel Düzey Sınavı için geçerli kabul edilerek, diğer 8 modülden sınava girmeleri mümkündür.

Soru 8: Lisanslama Sınavlarına katılabilmek için herhangi bir kurumda çalışma koşulu var mıdır?

Yanıt 8: Herhangi Bir Kurumda Çalışma Zorunluluğu Yoktur. Kurul'ca düzenlenmekte olan lisanslama sınavlarına sermaye piyasası kurumlarında çalışmayanların da bireysel olarak başvurmaları mümkündür.

Soru 9: Modül sisteminden yararlanmak için süre kısıtlaması var mıdır?

Yanıt 9: Lisanslama sınavlarında uygulanmakta olan modül geçme sisteminde, adayın ilk kez girdiği sınav sonuçlarının açıklandığı tarih ile lisans belgesi almaya hak kazanacağı tarih arasında 4 yıldan fazla bir sürenin geçmemiş olması gerekmektedir. Aksi halde adayın başarılı olduğu dersler dahil tüm derslerden yeniden sınava girmesi gerekecektir.

Soru 10: Not yükseltmek için girdiğim sınavda notumu düşürürsem hangi not geçerli olur?

Yanıt 10: Not yükseltmek amacıyla girilen sınavlarda en son alınan not geçerlidir.

Özkan D. dedi ki...

Soru 11: Sınavlar arasında ortak modüller bulunmakta mıdır?
Yanıt 11: Evet. Sermaye Piyasası Faaliyetleri İleri Düzey Sınavı ile Türev Araçlar Sınavının 4 modülü ortak olarak yapılmaktadır.

Sermaye Piyasası Faaliyetleri İleri Düzey Sınavı ile Kredi Derecelendirme Sınavı ve Kurumsal Yönetim Derecelendirme Sınavının 1 modülü ortak olarak yapılmaktadır.

Kredi Derecelendirme Sınavı ve Kurumsal Yönetim Derecelendirme Sınavının 2 modülü de ortaktır.

Bunlar dışında Sermaye Piyasası Faaliyetleri Temel Düzey Sınavı ve Değerleme Uzmanlığı Sınavı'nın diğer sınavlarla ortak modülü bulunmamaktadır.
Sermaye Piyasası Faaliyetleri Temel Düzey Sınavı ile Sermaye Piyasası Faaliyetleri İleri Düzey Sınavı arasında ortak modül bulunmamaktadır.
Ortak modüller Kurul'un internet sayfasının “Lisanslama Sınavları” başlığı altında yer alan Sınav Kılavuzunda ve oturum tablosunda da net olarak belirtilmektedir.

Soru 12: Lisanslama sınavlarında hesap makinesi kullanılabilir mi?

Yanıt 12: Sınav sırasında hesap makinesi kullanılması adayların lehinedir. Ancak alfabetik tuş takımına sahip olan hesap makineleri, Data Bank, el bilgisayarı vb. özel elektronik donanımlar kullanılamaz. Hesap makinesinin sınav sırasında ödünç alınması, verilmesi veya değiştirilmesi yasaktır. Bu tür davranışta bulunanların sınavları geçersiz sayılır.

Soru 13: Yurt dışından sertifikam var. Lisanslama sınavlarından muaf olmak istiyorum. Ne yapabilirim?

Yanıt 13: Uluslararası sertifikalardan hangilerine, hangi koşullarda muafiyet tanındığına ilişkin ayrıntılı bilgiye Kurul'un internet sayfasının “Lisanslama Sınavları” başlığı altında yer alan Sınav Kılavuzundan ulaşabilirsiniz. Kılavuzda belirtilenler dışında başka bir sertifikanız varsa ayrıca Kurul'a müracaat etmeniz gerekmektedir.

Soru 14: Not yükseltmek amacıyla tekrar sınava başvurdum. Ancak sınava giremedim. Hangi notum geçerli olur?

Yanıt 14: Sınava hiç girmediyseniz önceki notunuz geçerlidir. Ancak sınava girmiş olsaydınız son notunuz geçerli olacaktı.

Soru 15: Sınav başvurumun kabul edilip edilmediğini nasıl ve ne zaman öğrenebilirim?

Yanıt 15: Sınav başvuruları kabul edilenlerin listesi sınav tarihinden bir ay önce internet sayfamızda ilan edilmektedir.

Soru 16: Sınav sonuçları ne zaman açıklanmaktadır?
Yanıt 16: Sınav sonuçları yaklaşık olarak sınav tarihinden iki hafta sonra açıklanmaktadır. Sonuçların açıklanacağı tarih sınav giriş belgesinde belirtilmektedir.

Soru 17: Sınav sonuçlarına nasıl ulaşabilirim?

Yanıt 17: Sınav sonuçlarına http://spk.anadolu.edu.tr internet adresinden TC kimlik numaranızı ve şifrenizi girmek suretiyle ulaşabilirsiniz. Sınav sonuçları ayrıca adreslere postalanmayacaktır.

Özkan D. dedi ki...

Soru 18: Sınav giriş belgem gelmedi – sınav giriş belgemi kaybettim. Ne yapabilirim? İnternetten aldığım sınav giriş belgesinin çıktısıyla sınava girebilir miyim?

Yanıt 18: Sınav giriş belgeniz adresinize postalanmayacaktır. Sınava girerken giriş belgenizi http://spk.anadolu.edu.tr adresinden temin ederek yanınıza almanız gerekmektedir.
Soru 19: Sınavlara daha önce katılmadım. Internet üzerinden kayıt yaparken şifre yerine ne kullanabilirim?

Yanıt 19: Yapılacak olan sınavlara ilk kez katılacak olması nedeniyle internet sayfasında kaydı bulunmayan adaylar, http://spk.anadolu.edu.tr internet sayfasında, TC kimlik numarası yanı sıra ŞİFRE bölümüne, kendi belirleyecekleri GEÇİCİ bir şifre gireceklerdir. Geçici şifre sadece kayıt döneminde kullanılabilecektir.
Adaylar sınavdan bir ay önce sınav giriş yerlerinin açıklanması aşamasında http://spk.anadolu.edu.tr internet adresinde bulunan “Şifrenizi öğrenmek için burayı tıklayınız” bölümüne girerek daimi şifrelerini internet üzerinden alabileceklerdir. Bu bölümde adayın TC kimlik numarası, doğum tarihi ve nüfusa kayıtlı olduğu il sorulmaktadır. Doğum tarihinin, gg/aa/yyyy formatında, araya “/” konularak girilmesi gereklidir.

Soru 20: Şifremi unuttum, nasıl öğrenebilirim?

Yanıt 20: Adaylar şifrelerini http://spk.anadolu.edu.tr internet adresinde bulunan “Şifrenizi öğrenmek için burayı tıklayınız” bölümüne girerek öğrenebilirler. Bu bölümde adayın TC kimlik numarası, doğum tarihi ve nüfusa kayıtlı olduğu il sorulmaktadır. Doğum tarihinin, gg/aa/yyyy formatında, araya “/” konularak girilmesi gereklidir. Eğer şifre bu yolla öğrenilemiyorsa adayın girdiği kayıt bilgilerinde hata söz konusudur. Bu durumda şifrenize ulaşmak için aday kayıt formunuzdaki bilgileri aynen girmeniz gerekmektedir.

Soru 21: Adaya verilmiş olan şifreler değiştirilebilir mi?

Yanıt 21: Internet üzerinden alınan şifrenin aday tarafından değiştirilmesi mümkün değildir.
Soru 22: Adresim değişti. Ne yapmam gerekmektedir?

Yanıt 22: Adres değişikliklerini kayıt yenileme sırasında yapabilirsiniz.

Soru 23: Kayıt yenileme aşamasında kişisel bilgilerimde yanlışlık olduğunu farkettim. Kişisel bilgilerimde değişiklik oldu. Bu bilgileri düzeltmek veya değiştirmek için ne yapmam gerekiyor?

Yanıt 23: Anadolu Üniversitesinin Sınav Kılavuzunda belirtilen adresine kayıt dönemi içinde bir dilekçe ile başvurmanız gerekmektedir.

Soru 24: Kayıt işlemlerim sırasında hata yapmışım. Düzeltme imkanı var mı?
Yanıt 24: Başvuru süresi sona erdikten sonra hiç bir şekilde değişiklik ve düzeltme yapma imkanı bulunmamaktadır. Bu nedenle kayıt işlemleri yapılırken Sınav Kılavuzunun ve kayıt sırasındaki talimatların dikkatle okunması, girilen bilgilerin doğruluğundan emin olduktan sonra “Yukarıdaki şartlar altında kaydımın yenilenmesini kabul ediyorum” veya “Kaydımın yapılmasını kabul ediyorum” tuşlarına basılması gerekmektedir.

Soru 25: Sınav için ne kadar ücret yatırmam gerekiyor?

Yanıt 25: Sınav ücreti Sınav Kılavuzunda açıklanmaktadır. 2008 yılı için sınav ücreti 90,00 YTL olarak belirlenmiştir.

Soru 26: Sınav konuları nelerdir?

Yanıt 26: Sınav konu ve alt konu başlıkları Kurul'un internet sayfasının “Lisanslama Sınavları” başlığı altında açıklanmaktadır.

Soru 27: Sınav süresi ne kadardır?
Yanıt 27: Sınav süreleri Kurul'un internet sayfasında yer alan “Lisanslama Sınavları” başlığı altında bulunan “Oturum Tablosu”nda açıklanmaktadır.

Soru 28: Sınavlarda kaç soru sorulmaktadır?
Yanıt 28: Alt konu başlıkları bazında sorulacak soru sayıları Kurul'un internet sayfasında yer alan “Lisanslama Sınavları” başlığı altında bulunan soru dağılım tablosunda açıklanmaktadır.

Soru 29: Sınav yerimi değiştirmek istiyorum. Ne yapmam gerekir?
Yanıt 29: Sınavlara başvururken doldurulan “Kayıt Formu”nda belirtilen sınav merkezlerinde daha sonra o sınav için değişiklik yapmak mümkün değildir.

Özkan D. dedi ki...

Soru 30: Lisanslama sınavlarına kimler katılabilir? Üniversite son sınıf öğrencisiyim, katılabilir miyim? Katılabilirsem hangi alanlarda lisans alabilirim?

Yanıt 30: Sınavlara katılabilmek için ilgili alanda çalışıyor olmak veya mezun olmak şartı aranmamaktadır. Ancak lisanslama sınavlarında başarılı olunduğu takdirde lisans belgesi alma aşamasında ilgili görevin gerektirdiği eğitim şartını taşıyor olmanız gerekmektedir. Çalışılmak istenen alana göre sınav seçimi yapılarak bu alanın gerektirdiği lisans belgesinin alınması mümkündür.
Soru 31: Sınav evrakını iadeli taahhütlü posta dışında gönderebilir miyim? Sınavlarınıza süresi içinde belgelerimi yolladım. Başvurumun kabul edilip edilmediğini öğrenmek istiyorum.

Yanıt 31: Sınav başvuru evrakını iadeli taahhütlü dışında kargo veya APS ile gönderebilirsiniz. Burada esas olan göndericinin elinde gönderdiğini belgeleyebileceği bir evrak olmasıdır. Bu nedenle APS tercih edilmesi halinde Haberli APS kullanılması uygun olacaktır. İadeli taahhütlü kartının tarafınıza dönmüş olması halinde bu, gönderinin yerine ulaştığı anlamına gelmektedir. Sınav evrakı postalanırken Sınav Kılavuzunda belirtilen tarihlere dikkat edilmesi gerekmektedir.

Soru 32: Değerleme Uzmanlığı Sınavında başarılı olarak lisans belgesi almaya hak kazandım. Ancak üç yıllık tecrübe şartını henüz sağlamıyorum. Ne yapmalıyım?
Yanıt 32: Daha önce sınav başvuru şartı olarak aranmakta olan gayrimenkul değerleme alanındaki 3 yıllık deneyim koşulunun sınav sonrasında lisans belgesi alınması aşamasında belgelenmesi gerekmektedir. Aranmakta olan tecrübe gayrimenkul değerleme tecrübesidir ve değerleme raporları da bu faaliyet sonucunda düzenlenmiş, farklı üç yıla ait olmalı ve bu kapsamda tecrübenin belgelenmesi için Sınav Kılavuzunda belirtilen diğer belgelerle birlikte ibraz edilmelidir. Ancak bu alanda çalışılmamış ise tecrübe belgelenemeyeceğinden sınavda başarılı olunsa bile lisans belgesi alınması mümkün olmayacaktır.


Soru 33: Lisans belgesi almak üzere Kurulunuza gönderdiğim başvuru belgelerim ile ilgili tarafıma geri dönüş olmamıştır. Ne yapmam gerekmektedir?

Yanıt 33: Sınav Kılavuzunda da belirtildiği üzere, lisans belgesi alma başvuruları Kurul'a değil Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşları Birliğine yapılmaktadır.
Soru 34: Sınav sonuç belgemi kaybettim. Notlarımı nasıl görebilirim?

Yanıt 34: Geriye dönük olarak son beş dönemin sınav sonuç belgeleri internet sayfasında verilen “Başvuru” linkinde aktif olarak erişime açıktır. Daha eski dönemlere ait sınav sonuçlarına kayıt yenileme esnasında ulaşılabilmektedir.

Soru 35: Kredi ve Kurumsal Yönetim Derecelendirme Uzmanlığı Sınavlarında 1 yıllık tecrübeyi hangi alanlarda sağlayabilirim?

Yanıt 35: Derecelendirme alanındaki tecrübe şartı; mali piyasalar, ekonomi, maliye, işletme, sermaye piyasaları, bankacılık ve finans alanında, bu alanlarla ilgili hukuk dallarında, şirket yöneticiliğinde veya söz konusu alanlarda öğretim üyeliğinde; derecelendirme uzmanları için en az 1 yıl, derecelendirme raporlarını imzalamaya yetkili yöneticiler için ise en az 3 yıl deneyim sahibi olunması şeklinde uygulanacaktır.

Özkan D. dedi ki...

Soru 36: İnşaat mühendisiyim. Değerleme Uzmanlığı Sınavına katılabilir miyim?

Yanıt 36: Değerleme Uzmanlığı sınavı için 4 yılık üniversite mezuniyeti yeterli olup, bölüm aranmamaktadır ve eğitim şartının sınav başvuru aşamasında değil lisans belgesi alma aşamasında belgelenmesi gerekmektedir.

Soru 37: Tüm konulardan (modüllerden) 60 ve üzerinde not aldım. Ancak sınav ortalamam 69,50. Belge alabilir miyim?
Yanıt 37 Hayır, belge almaya hak kazanılabilmesi için sınavın 70,00 ortalama ile tamamlanması gerekmektedir.

Soru 38: Kayıt yapmaya çalışıyorum ancak linkin üstüne tıklıyorum fakat açılmıyor. Ne yapmalıyım?
Yanıt 38: Kayıt linki ancak her sınav dönemi için ilan edilen başvuru süresi içerisinde kayıt yapılmasına imkan vermekte, süre dışında erişim mümkün olmamaktadır.

Soru 39: Başvuru yaparken bir dönem önce kaldığım dersi işaretlemek yerine başka bir dersin adını yanlışlıkla işaretledim. Bu durumda sınava girebilecek miyim? Girsem dahi sınavım geçerli sayılacak mı?
Yanıt 39: Hangi ders için kayıt yaptıysanız o ders için sınava girmeniz gerekmektedir. Girdiğiniz sınavın sonucu geçerli olacaktır.

Soru 40: Sınav soruları açıklanmakta mıdır? Sınavlarda sorulan örnek sorulara ulaşabilir miyim?

Yanıt 40: Hayır, sınav soruları açıklanmamaktadır. Kurul'un internet sayfasında “Lisanslama Sınavları” bölümünde örnek soru seti yer almaktadır.
Soru 41: Lisans belgesi alma aşamasında aranan eğitim koşullarını nasıl öğrenebilirim?

Yanıt 41: Eğitim koşulları Kurul'un internet sitesinin “Lisanslama Sınavları” bölümünde yer alan Sınav Kılavuzunda belirtilmektedir.

Soru 42: Başvuru aşamasında Kayıt Formunu imzalamayı unutmuşum, ne yapmalıyım?

Yanıt 42: Bu durumda sınav giriş belgenize internet üzerinden ulaşmanız mümkün olmayacaktır. Belgenizi almak üzere bilgilerinizi girdiğinizde size verilen uyarı mesajında belirtilen adrese giderek belgenizi imzalamanız ve elden almanız gerekecektir.
Soru 43: Birden fazla sınava girebilir miyim?

Yanıt 43: Gün olarak çakışmadığı takdirde bir sınav döneminde en fazla iki sınava girme imkanı bulunmaktadır.
Soru 44: Yenileme eğitimleri hakkında bilgi almak istiyorum.

Yanıt 44: Lisanslama sınavlarında modül geçme sistemi uygulanmakta, sınava ilk defa girildiği tarihten itibaren 4 yıl içinde tüm modüllerden başarılı olunması ve 70 ortalama sağlanması gerekmektedir. İlk iki yıl sonunda başarılı olunamadığı takdirde sınav notları dördüncü yıla kadar geçerli olup sınavın başarı ile tamamlandığı tarihte lisans belgesi alınabilmesi için yenileme eğitimi alınması gerekmektedir. Ayrıca lisans belgeleri 4 yılda bir yenileme eğitimi ile güncellenmektedir. Yenileme eğitimleri Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşları Birliği tarafından düzenlenmektedir. Eğitim konusunda ayrıntılı bilgiye www.tspakb.org.tr adresinden ulaşılabilir.

ali dedi ki...

ÖZKAN BEY BENİM SORUM BAĞIMSIZ DENETİM LİSANSINI ALMAYA HAK KAZANIRSAM (SINAVI 70 ORT VERİRİSEM )BELGEMİ HEMEN ALABİLİRMİYİM DENETİM ŞİTKETİNDE DENEÇİ OLARAK ÇALIŞABİLİRMİYİM
VEYA ;BAĞIMSIZ DENETİM ŞİRKETİ KURMAK İÇİN NE YAPMALIYIM ŞİMDİDEN YARDIMLARINIZ İÇİN TEŞK

Özkan D. dedi ki...

70 ortalamayı tutturunca belgeyi almıs sayılırsınız, gerekli evraklar vs yollayacaksınız onlar incelenecek ve belgeniz gelecek, 2-3 ayı buluyor. ama belge fiilen elinize gelmese de snavı geçmeniz ile belgeyi almıs sayılıyorsunuz.
..

denetim şirketi açmak ise 40 fırın ekmek yemeyi miteakip şu tebliği okuyunuz, Sermaye Piyasasında Bağımsız Denetim
Standartları Hakkında Tebliğ
(Seri: X, No: 22)
madde:3 Kuruluş şartları :)

Adsız dedi ki...

merhaba özkan bey benim adım ertan 34 yaşındayım kamu yönetimi bölümü mezunuyum6 yıl bir fimada sorumlu olarak çalıştım 4 yıllık başarısız ticaret girişimim oldu 2 yıl aviva sigorta 1 yılda turkcell kurumsalda çalıştım şimdi ileri düzey sınavına hazırlanıyorum ileri düzey sınavının bana nasıl bir karı olur şuan hayatımı yönlendirmede ne yapacağımı bilemiyorum kafam çok karışık bana yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim

Özkan D. dedi ki...

merhaba ertan bey,
soruları tartıştığımız şu linkte benzer durumda olan yaşıtlarınızla aynı şeyleri konustuk.. okursanız iyi olur aynı şeyleri yazmayım.. düşüncem szin yasınızda ileri düzey lisansın doğrudan bir etkisi olmaz, özellikle bankacılıkta.. ama mesela pay sahipleri ile ilişkiler departmanı olmak zorundadır halka acık her şirkette ve calısanlar ileri düzey lisanslı olmak zorundadır. halka acık şirketlerin internet sitelerine bakın hepsinde bu birim vardır, bu bir örnek sdece.. lisans uzun vadede herkesin işine yarar, ama son umut olarak lisans alıp alr almaz da iş getireceğini sunmak sizi biraz sükut u hayale ugratabilir.. kredi derecelndirme lisanslarından kısa vadede daha somut sonuc alabilirsiniz.
(yazmayım demiştim yine bi sürü şey yazmısım: )

Adsız dedi ki...

Merhaba özkan Bey, ben lise mezunuyum. Takas ve Operasyon sorumlusu olarak görev yapabilmem için bu sınava girip lisansı almak dşında ne yapmam gerekiyor? Ecrin

Özkan D. dedi ki...

İNANIN TAKAS OPERASYON GÖREVİ İLE İLGİLİ BİR BİLGİM YOK,
BİR BANKA İNSAN KAYNAKLARINDAN RAHATÇA ÖGRENEBİLİRSİNİZ, BELKİ BİZİMLE DE PAYLAŞIRSINIZ.

Adsız dedi ki...

Esra
Özkan bey mrb siz yanılmıyorsam dersanede ders veriyorsunuz.Ben de ruhsatımı aldığımda bu işi yapmak istiyorum.Bunun için herhangi bir enformasyon gereklimi yoksa ruhsat sahibi olmak yeterlimi.Yardımınız için teşekkür ederim şimdiden...

Özkan D. dedi ki...

asıl amacınız bu olmamalı tabi,
acıkögretim dersanelerinde biraz daha esnek, CV bırakırsınız, çağırırlar, hakim olduğunuz konularda örnek bi ders ister dersane sahipleri, sonra başlarsınız.
benim amacım smmm spk sınavlarında ders vermek, oralarda ders anlatma tecrübesi isterler ondan acıköğretim dersanesi ile başladım.
bir şeyi bilmek ile ögretmek cok farklı şeyler.