.

FİNANS KARİYER Türkiyede ulusal ve uluslararası alanda geçerliliği olan, iş bulduran sertifikalar ile ilgili bilgilerin bir arada olduğu tek kişisel blogtur. neden ileri düzey lisans?___SORULARI TARTIŞIYORUZ___CMA Sertifikası___SPK genel bilgi

21 Ekim 2009 Çarşamba

CMA

merhabalar,
size CMA hakkında kısa bilgiler vermeye çalışacağım, belki bu sertifika programını takip edenler vardır.
açılımı: Certified Management Accountant
veren kurum: The Institute of Management Accountants (www.imanet.org)
dil: ingilizce
sınav: 4 adet (Türkiyede birkaç merkezde yapılabiliyor)
sınav dönemleri: 1, 2, ve 3. sınavalar için Ocak-Şubat, Mayıs-Haziran, Eylül-Ekim. 4. sınav için (ki ilk 3 sınavı vermeniz gerekiyor) Nisan, Ağustos, Aralık

konu ile ilgilenenler olursa daha detaylara girebilirim,
sınavlara hazırlık, çalışma materyalleri, sınav konuları, test merkezleri, IMA'ya üyelik, ücretler vs.

Yusuf Şahin

6 yorum:

Özkan D. dedi ki...

yusuf bey ilk yazınız hepimiz için hayırlı olsun, vereceğiniz bilgiler burayı sadece yeni mezunların değil, profesyonellerin de ilgilendiği bir bloga dönüştürecek.

Özkan D. dedi ki...

CMA sertifikası ile ilgilenen bir çok insanın karşısına öncelikle İngilice problemi çıkıyor. Belki zamanla CIA sertifikası gibi Türkçe de yapılmaya başlanır.
CIA sertifikasında SMMM belgesi olanlar 4 dersin 1 tanesinden muaf. Bunda böyle birşey var mı acaba?

bir de beni en çok meraklandıran; Bu belgenin Türkiyede geçerliliği nedir, SPK lisanslarının bile birçok yerde bilinmediği halde.
IMA da bu işin tesmer' i mi yoksa, önce üyelik ardından sınav ücreti mi ödeyeceğiz :)
tşk.ler.


bu arada türkçe bir kaynak buldum

Adsız dedi ki...

Merhaba;

CMA bildiğim kadarıyla finans departmanında çalışanlara yönelik bir program. Bu anlamda muhasebe dep.da çalışan kişiler için gerekliliği hakkındaki görüşünüz nedir acaba?

Elif

owner dedi ki...

sorularınıza yeni bir konu ile cevap vermeye çalışacağım

yusuf

Olcay dedi ki...

Merhaba,

Öncelikle şunu belirteyim, CMA içerik olarak çok güzel ve kaliteli bir profesyonel sertifikadır. CMA sınavlarına hazırlanırken dünya çapında kabul edilen seviyede ve İngilizce olarak ekonomi, finans, muhasebe ve işletme yönetimi bilgilerine sahip olursunuz.
Sınavlar oldukça ölçücüdür ve bilgiye dayalıdır. Sınavlara hazırlanmak için kursa gitmeye gerek yok ve bu biraz da size bağlı.
Ben Istanbul Üniversitesi, İktisat Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunuyum, CMA'ya 2008 başında hazırlanmaya başladım ve 2010 yılında sınavları geçerek CMA belgesini aldım.
Hazırlanırken IMA'nin online hazırlık programını, Hock adlı firmanın ses kasetlerini, bazı kitapları ve Flash Card'da denilen küçük boyutlu bilgi kartlarını kullandım.
Bütün egitim materyallerini herhangi bir kursa gitmeden temin edebilirsiniz. Pek çok internet sitesi bunların satışını yapmaktadır. www.imanet.org, www.hockinternational.com, www.flashcardsecrets.com/cma/
www.amazon.com siteleri bunlardan bazilaridir...

Ayrıca Beyoğlu'ndaki Literatür kitabevinde ucuz fiyata bu konuyla ilgili eğitim-hazırlık kitapları da bulma şansınız var...

Selamlar...



Not: Daha fazla bilgi edinmek isterseniz bana email adresimden ulaşabilirsiniz...
Eposta: olcayhartoka@hotmail.com

Özkan D. dedi ki...

çok teşekkürler, bu kısır konuda verdiğiniz yararlı bilgiler için, bu yazının sahibi yusuf bey artık ders de vermeye başladı, konunun içine daha detaylı girdikçe yazacağı şeyler olacaktır.