.

FİNANS KARİYER Türkiyede ulusal ve uluslararası alanda geçerliliği olan, iş bulduran sertifikalar ile ilgili bilgilerin bir arada olduğu tek kişisel blogtur. neden ileri düzey lisans?___SORULARI TARTIŞIYORUZ___CMA Sertifikası___SPK genel bilgi

19 Haziran 2009 Cuma

HANGİ İŞ İÇİN HANGİ LİSANS?

Sermaye Piyasası Kurulu' nun internet sitesinde bankacılık alanında hangi işlerde hangi lisansın gerekli olduğunu gösteren bir klavuz eklenmiş..
klavuzda da görüldüğü üzere, bankacılık aracı kurum görevlisi vb kurumların genelde başlangıc pozisyonlarında TEMEL DÜZEY lisans gerekli iken, araştırma görevlisi, portföy yöneticiliği kurumsal finans uzmanı gibi kalifiye ve belli bir mesleki birikim gerektiren pozisyonlarda İLERİ DÜZEY lisans isteniyor.

Demekki;
1. Bankacılık vb finansal piyasa işlemleri yapan kurumlarda belli bir hedefiniz varsa eninde sonunda İleri Düzey Lisans almak durumunda kalacaksınız.
2. İleri Düzey Lisans aldığınız zaman Temel Düzey lisans gereken işleri de yapabileceğinizden, sadece Temel düzey gerektiren işlere ileri düzey lisans almış olarak başvurmak cok daha etkili olacaktır. (Bir belgenin doğrudan işinize yaradığı durumlar olabileceği gibi, sadece o belgeniz var diye hedefleriniz zekanız analitik düşünce yeteneğiniz konusunda da insanlarda olumlu bir önyargı olur ve hiç işinize yaramayacağı bir alanda bile bir sertifika iş için tercih edilme nedeniniz olabilir.)
3. bu en cok kafa karıstıran konulardan biri olduğu için söylüyorum: İLERİ DÜZEY LİSANS ALMAK İÇİN ÖNCE TEMEL DÜZEY LİSANS ALMAYA GEREK Y O K T U R ..!
..
"ileri düzey lisans almak neden daha mantıklıdır?" sorusu ayrı ve geniş bir yazı konusu olacak..

Hiç yorum yok: