.

FİNANS KARİYER Türkiyede ulusal ve uluslararası alanda geçerliliği olan, iş bulduran sertifikalar ile ilgili bilgilerin bir arada olduğu tek kişisel blogtur. neden ileri düzey lisans?___SORULARI TARTIŞIYORUZ___CMA Sertifikası___SPK genel bilgi

27 Haziran 2009 Cumartesi

KPSS 2009 İLK GÜN

söylediğim gibi, ben sınava girmedim.
internetten ve sınava giren tanıdıklarımdan öğrendiğim kadarıyla kazık ötesi bir sınav olmuş.
çalışmadan girenler ise çalışsan yapılırdı modundaydı. oysa insana calısmadığı her sınav öyle gelir, sınavın zor olduğunu anlamak için çalışmak gerekir, ince nüanslar vardır çünkü sorularda, sizi arada bırakan. daha da önemlisi, kendini denemek için girmemeli bu sınava insanlar.
Sonra sorular acıklanıyor, kendini evinde dene , senin kendini denemek için girdiğin sınavda es kaza yaptığın 5 matematik sorusu standar sapma yükseltmesi nedeniyle birçok kişinin öğretmen olamamasına yol açıyor sonuçta..

Velhasıl, diğer kategorilere değil de öğretmenlerin sınava girmesine takmıs durumdayım, bilmiyorum başka bir yolu olmalı öğretmen atamanın. Güncel sorularda geçen yılki ihracatımızla ilgili sorular sorulmuş, matematik desen herkesin tabiriyle kazık.
asker arkadaşım ilhan, askerde bazı aksam ders saatlerinde ders anlatırdı, alanı sosyal bilgilerdi, ders anlatırken devleştiğini hissederdim, bence bir cok ögretmeni hatta o soruları hazırlayanları isteğiyle cebinden cıkarırdı.. ilhanı gecen yıl ki ihracat rakamını ve ya matematik bilmesi ile değerlendirip sosyal bilgiler öğretmenliğine layık bulmamak neden, ilhan(lar)ı kendi alanlarında ölçmek daha mantıklı değil mi? keşke dünyadaki diğer öğretmen adayları gibi bizimkiler için de bu hafta sonunun en önemli olayı michael jackson ' ın ölmesi olsaydı..

neyse bakalm yarınki alan bilgisi derslerinde bizim alanımızdaki mezun arkadaşların izlenimleri ne olacak.

hasılı kelam ösym, sınav endüstrisinin bir sonraki dilimine mebzul miktarda müşteri bıraktı.*

2 yorum:

naz dedi ki...

Sen tut İngilizce öğretmenine 10 sene önce aldığı matematik dersinden, hiç öğrenmediği, hatta " Aşağıdaki soru hangi konu başlığı kapsamındadır?" dese rasyonel sayılar mı, üslüler mi diye düşünecek olan bir dilciye 30 (!) seçici soru sor. Neden mi sözel ya da dil varken ille de matematiğe takıldım; sınav öyle bir sınav ki 70-80 yetmiyor,son uzun atlamayı ancak sabırla ömrü hayatı boyunca ihtiyaç duymayacağı konulara geçici belleğinde yer veren insanlar başarabiliyor...

Özkan D. dedi ki...

yap toefl' la eleme naz örtmen olsun dimi yaa :)