.

FİNANS KARİYER Türkiyede ulusal ve uluslararası alanda geçerliliği olan, iş bulduran sertifikalar ile ilgili bilgilerin bir arada olduğu tek kişisel blogtur. neden ileri düzey lisans?___SORULARI TARTIŞIYORUZ___CMA Sertifikası___SPK genel bilgi

26 Haziran 2009 Cuma

smmm staj sınavı puanı nasıl hesaplanıyor?


20 Haziranda smmm staja başlama sınavı yapılmıştı.
Benim girdiğim dönemde de (2006 idi sanırm) şimdi de aynı sorunlar söz konusu, insanlar kaç net yapması gerektiğini bilemiyordu.. bir sınavda kazanamayan biri diğernde daha az doğru ile sınavı geçebiliyordu..
Tesmer in konu ile ilgili açıklaması var,
orda şu cümle geçiyor, "soruların %55ini cevaplayanların ortalamayı geçtiği sınavlar olduğu gibi soruların %63ünü doğru cevaplyanların ortalamayı geçmediği sınavlar da olmuştur."..
Tesmer Bağıl değerlendirme sistemi uyguladığını söylüyor. bildiğimiz çan eğrisi gibi, biraz daha komplike hali.. ez cümle, bu sınavda herkesin yaptığı soruları değil kimsenin yapamadığı sorulara ağırlık vermek gerekiyor. (iktisadi düşünceler tarihi, maliyet muhasebesi gibi.)
Bu kadar çetrefile ne gerek var anlamıyorum.
Türkiyede sınavlar başarı ölçmek için değl elemek için yapılıyor.

(spk sınavlarında görece, daha şeffaf bir sitem var,
hangi modülden sınava girecek olursanız olun, o konunun alt başlıkları ve her alt başlıktan kaç soru geleceği önceden açıklanıyor, yani TERS KÖŞE diye birşey yok en azından..

Hiç yorum yok: