.

FİNANS KARİYER Türkiyede ulusal ve uluslararası alanda geçerliliği olan, iş bulduran sertifikalar ile ilgili bilgilerin bir arada olduğu tek kişisel blogtur. neden ileri düzey lisans?___SORULARI TARTIŞIYORUZ___CMA Sertifikası___SPK genel bilgi

1 Mart 2010 Pazartesi

SPK LİSANSLARINA ÇALIŞMAK SADECE DERS ÇALIŞMAK MIDIR?

SPK Lisansları ile ilgili genelde sınavı geçer işe girerim gibi bir yanılgı farkediyorum sınava girecek arkadaşlarda. öncelikle "önce sınava girip sonra puanına göre tercih yapmış" bir nesil olarak bu anlayışı yadırgamamak lazım. SPK Lisanslarında geniş kapsamı bir tarafa bırakıp sadece banka ve aracı kurumlarda çalışacağınızı varsayalım. peki bu işleri gerçekten istiyor musunuz? borsa, finans piyasaları size gerçekten cazip geliyor mu? ortalık mutsuz meslek mensuplarıyla dolu. bu soruların cevabını bilmeli, yolunuzu buna göre seçmelisiniz.

konunun ikinci boyutu nasıl hazırlanıldığı ile ilgili.
bu lisanslara hazırlanmak, sadece bir kitaptan hazırlanmak olmamalı, tamamen olayın için girmelisiniz, ülke ve dünya ekonomisini takip etmelisiniz, özellikle mevuzatı ve mevzuat değişikliklerini ilk anda öğrenmeli ve farkında olmalısınız. SPK Lisanslama sınavlarında Türkiye ve Dünya ekonomisindeki son gelişmeler adı altında sorular geliyor.

devir internet devri ve bunları yapmak için kütüphanelerde yatıp kalkmaya gerek yok. internette çoğu yalan yanlış olsa da binlerce kaynak var, güvenilir kaynak açısından özellikle finans piyasaları ve borsa için benim tavsiye edeceğim site ekonomiturk. en azından yazarlarının işini ciddiye alışından yazılanlara güveniniz artıyor.

misal sitedeki bazı başlıklar şöyle


Hiç yorum yok: