.

FİNANS KARİYER Türkiyede ulusal ve uluslararası alanda geçerliliği olan, iş bulduran sertifikalar ile ilgili bilgilerin bir arada olduğu tek kişisel blogtur. neden ileri düzey lisans?___SORULARI TARTIŞIYORUZ___CMA Sertifikası___SPK genel bilgi

9 Mart 2010 Salı

BLOG HIRSIZLARI VE ÇÖZÜM YOLLARI

internet gün geçtikçe kirleniyor.
evet tam anlamıyla kirleniyor. inanılmaz abartılarla dolu denetimsiz yanıltıcı reklamlar mı dersiniz, spam mail bombardımanları mı. son zamanlarda en çok da blog hırsızları göze çarpmaya başladı.
bu hırsızlar bir site kuruyorlar, belirledikleri bazı sitelerin yazılarını (sanırım) rss ile kopyalayıp birebir yayınlıyorlar. o kadar yazı var ki bir süre sonra orjinal siteden bile daha üst sırada çıkıyorlar google aramalarında. sonra gelsin reklam paraları.
ekonomiturk'un başına gelen olayda site yöneticisi adamı buna pişman etti tek kelimeyle. (belki de pişman olmamıştır bilmiyorum)
biz de finanskariyer olarak nacizane desteğimizi vermiştik.
son kurban biziz galiba.
http://www.arnettatextile.com/ adlı site benim neredeyse tüm yazılarmı çalmış, benim gibi onlarca sitenin yazılarını da.
çoğu site sahibinin haberi yok, entelektuel.com'dan kadir farketti ilk sağolsun ve uyardı.
bu konuda tecrübeli olduğu için ekonomix hocamıza el imdat dedim ve son derece yardımcı oldu. şu an onun yönlendirmesiyle izlediğim yol neticesinde siteyi kapattırmak için hosting firmasının tüm istediklerini yaptık, bakalım ne olacak.
aslında ekonomix hocam ile amacımız siteyi kapattırmak yerine, dava açıp bir de tazminat alarak örnek teşkil eden bir karar çıkmasını sağlamaktı. ekonomiturk'un bir bölümünün ücretli olmasının sebeplerinden biri de bu hırsızlarla mücadeleyi fonlayabilmekti zaten.
bu konuda ulaştığımız fikri mülkiyet hakları konusunda uzman avukat Berrak Haşioğlu maddi zararımız olmadığından dolayı maddi tazminat alamayacağımızı, manevi tazminatı ise zor da olsa ispatlarsak bile 2-3 yıl geceeceğini söyledi. yine de kendisi bu konularda uzman, herkesin işine yarabilir bilginiz olsun. (diğer avukatların bilgileri de ekonomiturk'te var)

sonuç olarak ilgili sitenin kapatılmasını bekliyoruz. insanın hiç bir hevesini bırakmıyor bu hırsızlar. LÜTFEN BENZER DURUMLARLA KARŞILAŞIRSANIZ BİZİ UYARIN, BAŞKA SİTELERDE DE YAZILARIMIZ KOPYALANIYOR OLABİLİR.

işte bazı alıntı yazılar : (dikkat, yazılarımızı kopyalamayın diye yazdığımız uyarı yazısı bile kopyalanmış.)




ve onlarcası..

bu ve buna benzer şekilde mağduriyetini gördüğünüz bir sitenin yöneticisini bilgilendirmeyi lütfen önemseyelim.

6 yorum:

Özkan D. dedi ki...

yabancı host firması sitedeki tüm yazılarımın kaldırıldığını bildirdi.
oysa amacım bu hırsız sitenin tamamen kapatılması idi, zira geri kalan yazılar da farklı sitelerden aynı yolla çalıntı.
bakalım kapatacaklar mı?

Emrah Korhan dedi ki...

abi ilgin ve alakan için teşekkür ederim.

artık bilgi hırsızlığı yapmak bile çok ucuzladı..

kolay yoldan bilgi hırsızlıgı..

kaynak belirtse sorun değil

bir de abi dikkatimi çeken yazılar otomotik olarak siteye düşüyoranlamış değilim.

öyle birşey mümkün mü

Özkan D. dedi ki...

emrahcım tam bilmesem de bu rss ile bağlantılı bir programla yapılıyor sanırım, yoksa yüzlerce yazıyı kopyala yapıştır yapıyor olamaz.
en azından benim "lütfen yazılarımı izinsiz almayın" gibi cümleler içeren yazılarımı almazlardı. sizin blogtan da yazılar var orada.

Kadir dedi ki...

Yabancı hosting firmaları bu konulara duyarlı Özkan, ben en başında demiştim hosting firması ilgilenir diye. Bizim türk hosting firmalarının bu kadar duyarlı olacağını düşünmüyorum.

Özkan D. dedi ki...

site sadece benim yazılarımı kaldırmış kadir.
tüm yazılar çalıntı neden tüm stieyi kapatmıyorsunuz dediğimde her site sahibinin ayrıca başvurması gerekiyor dediler.
sitede "güncel analiz" iyifirma" vs birçok blogun yazıları var, gördüklerime haber vericem.
ama hangi birine.

Özkan D. dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.